Го пробавте ли новиот кулинарски тренд? Комбинацијата за сладолед по рецепт на Дуа Липа стана хит на интернет.
Пилиња од урда, милиброд со џем, пилешко со кари во лиснато тесто - интересни и вкусни јадења кои можете да ги ставите на празничната трпеза.
Направете една поинаква пица и изненадете ги вашите блиски со вкус кој не го очекувале. Здрава е и погодна за посните денови.
Ако и вие сте љубители на слаткиот мирис и вкус на бананата, тогаш вреди да го пробате овој рецепт, кој дополнително е збогатен со киви.
Се подготвуваат брзо, лесно, вкусни се и здрави и одлична замена се за мајонез... Дали сте ги пробале?
Што можете да испечете на скара, а да не биде од животинско потекло? Како да го прославите 1-ви Мај, кога се паѓа среде најголемиот пост?
За шпагетите карбонара во 2000-та година беше посветен и филм насловен „La Carbonara“ во режија на Луиџи Магни.
Компирите честопати се дел од нашето мени, без разлика дали е за ручек, како салата или вечера. Ако сакате да ги комбинирате на еден поинаков (и здрав) начин, тогаш погледнете го овој рецепт.
Се прават од готово лиснато тесто, само треба да го намачкате со Нутела и да направете 2-3 свртувања за да формирате зајчиња - направете ги за велигденската трпеза.
Традиционално, јагнешкото месо е задолжително на велигденската трпеза, а годинава ви даваме предлог да го подготвите по грчки рецепт.
Комбинацијата од таан и урми, надополнета со какао во прав, ќе ви даде одличен десерт кој веруваме дека ќе сакате да го правите повторно и повторно!
Овие крофни не се пржат, а остануваат меки и неколку дена (но сигурни сме дека ќе ги изедете веднаш)...
Иако се малку „тешки“ поради комбинацијата од сланина, пилешко и кашкавал, па нема да може да изедете многу, овие кремасти тестенини се превкусни.
Редена чоко-торта од бисквити и чоколаден прелив или торта со бела чоколада банани и кокос? Изборот е ваш. И двете торти не се печат, а се подготвуваат мошне брзо.
Направете ја оваа безглутенска пица од ориз со пилешко месо уште викендов, ќе ѝ дадете 10-ка!
Подгответе вкусни палачинки и наполнете ги со фил по ваш вкус.
Идеални за посниот период - можете да подготвите поголемо количество, а никој нема да одолее на вкусот на овие посни праски.
Во деновите на пости, ви препорачуваме превкусен рецепт за црвени пиперки полнети со ориз и печурки...